lunes, 25 de octubre de 2010

Importancia de los hongos



La recol.lecció de bolets és una afició i una professió que dóna feina a moltes persones al món rural a tot l'estat. Es sap que casi tots els bolets comestibles hi són presents a totes les comunitats. Aixó ha fet que es recol.lectin de forma comercial, desigual i desordenada. L'excesiva pressió resol.lectora d'unes especies concretes dónen lloc a abusar de la gestió del nostres boscos. Cada cop es cullen exemplars més joves, inmadurs, es remou el terreny, trencant així el miceli dels fongs.

L'home ha intentat domesticar la natura i fugir dels cicles dependents del clima per aconseguir aliments. Hi han noticies de l'intent de cultiu des de l'antiga Mycenas grega. Cap l'any 6oo d.C., hi ha constancia del cultiu del bolet Auricula judae.

Cuan desapareixen els oficis tradicionals, com ara el de pastor, que netejava el bosc de l'excés de pastures primaverals, no tan sols tenim un major risc potencial d'incendi, ja que camvia la calitat de la vegetació present, els fongs associats també desapareixen i amb ells un recurs econòmic del bosc.

Font: Maria Rosas Alcántara, biòloga especialitzada en micología.

Revista: Ecologista nº 66

No hay comentarios:

Publicar un comentario