lunes, 25 de octubre de 2010

Consum conscient de la fruita







Gustos, textures, sucositats, dolçors, acideses, colors, olors... La fruita fresca, quan és bona, ens ofereix un calidoscòpic festival de sensacions. La fruita és per gaudir-la però també es una font de nodriment.
Qué ens mengem quan mengem fruita? Dons sobretot aigua, fibra i sucres; vitamines, minerals, antioxidants, oligoelements...Cada fruita té una composició diferent de totes aquestes qualitats.Com més varietat de fruita mengem, més varietat d'elements n'obtindrem.
Un suc de fruitia (industrial) té més sucres que una fruita, i meyns fibra i més trencada. Els sucs es pasteuritzen i aixó afecta a la vitamina C que es degrada.
Tot i que alguns anuncis ens volen fer creure que a dintre d'un iogurt hi pot haver maduixa en cantitat, dons hi ha meyns d'un 10% de fruita que en una peça sencera.
FRUITERIA O SÚPER, NO ÉS IGUAL
Les grans empreses de la distribució guanyen terreny en la comercialització de la fruita. Configuren una economía fonamentada en pocs actors i molt poderosos.
Comprar a les fruiteries tradicionals o als mercats és una bona manera de potenciar una economía d'escala més humana.
Demanem a les botigues per l'origen de la fruita, i escollim la d'origen local.
*Ens hem acostumat a veure la fruita preparada en safates i plastificada, sense apreciar be la textura, l'olor... la fruita l'hem de gaudir en l'ampli sentit de la paraula. M'agrada anar al mercat dels pagesos que fan el dijous. Miro, oloro, toco...Els meus pagessos treballan en ecològic i són d'aqui de la zona. Em sento bé comprant productes de qualitat, de proximitat, sense intermediaris i a un preu més que raonable. Aquesta és una manera de fer consum conscient, acostar-nos a la sostenibilitat, a l'equilibri social i a la satisfacció humana sobre la base d'economía d'escala local.
Font: Revista Opcions nº 34
* Comentaris de l'administrador del web.

No hay comentarios:

Publicar un comentario