domingo, 17 de octubre de 2010

Calçat Ecològic




Les materies primeres i recuperades, són l'opció més sostenible. El cosit aporta durabilitat i redueix l'utilització de pegas tòxiques.Els tints, i sobre tot, els fixadors, són també, font habitual de substàncies químicas insalubres, tot i que el calçat tenyit amb tints d'origen natural sense fixadors "agresius" requereix més manteniment, perque el color es perd més facilment.
La curtició 100% vegetal de la pell, exclou l'ús de substàncies químiques i d'altres material insalubres i d'elevat impacte ambiental com ara metalls pesats (crom i cadmi), alumini, titani, zirconi...Però la major lentitud del procès el fa més car ja que requereix més temps, atencions i espai en el seu emmagatzematge.
Les línees verds de grans companyies són un rentat de imatge consistent en comercialitzar alguns productes meyns contaminants que els demés. CAMPER, PANAMA JACK, MEPHISTO I TIMBERLAND, en la seva línea "Earthkeepers" utilitzen pell curtida al crom.
ECOZAP és una botiga i distribuidora de calçat amb seu a Madrid. La seva propietaria, Raquel Jiménez, es bona coneixedora del món del calçat ecológic i nomès comercialitza calçat fabricat a territori europeu i de Comerç Just. Filtres de confiança i bones fonts de informació com Raquel, és el que necessitem l@s consumidor@s conscients, que no podem ni de lluny, ser expertes en cada àmbit.
Pér més informació: www.terra.org>Servicios ecológicos
es.wikipedia.org/wiki/curtido
nº 8 Revista Opcions (gratis en pdf en su web www.opcions.org)
Font: Toni Lodeiro, Educador Ambiental. Revista Ecohabitar nº 27

No hay comentarios:

Publicar un comentario