miércoles, 2 de mayo de 2012

Xerrada - Taller sobre l'Objecció Fiscal


aquest divendres farem una xerrada - taller de la má de la Coordinadora d'ONGs de LLeida al voltant del tema "Qué és i cóm es fa l'Objecció fiscal a la Despesa Militar.

Diàriament l’Estat espanyol gasta 47'24 milions d’euros al manteniment de l’estructura militar. Se’ns justifiquen els exèrcits, fins i tot en temps de crisi i retallades socials, amb la falsa idea de la “seguretat”. Però, i si abordéssim els problemes internacionals no des d’una perspectiva militar sinó des de la gestió pacífica dels conflictes?

L'objeccio Fiscal és la disposició a no col·laborar amb l'Estat en les despeses de preparació de les guerres i del manteniment de l'exèrcit. Consisteix a desviar una part d'aquest impost a un projecte o entitat que promogui la cultura de pau. La xerrada-taller s’emmarca dins la campanya ‘Mogudes per la pau’ que impulsa la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i que inclou totes les iniciatives en la línia de treball per la No-violència i la Pau. L'educació per la Pau és un procés dinàmic, continu i permanent, fonamentat en els conceptes de pau positiva i en la perspectiva creativa del conflicte, i que pretén desenvolupar una nova cultura, la cultura de la pau, que ajudi a les persones a observar críticament la realitat situant-s'hi al davant i a actuar en conseqüència.

Us esperem al carrer Hostal, 14 el dia 4 de maig (aquest divendres) a les 20:30 h.

No hay comentarios:

Publicar un comentario