lunes, 23 de agosto de 2010

Arcadi Oliveres. ¡ En qué mundo vivimos !




Infórma't, pensa i actua.




Qué sabem d'aquest món? Poca cosa; s'ens diu que som a la societat de la informació, però sabem que és enganyosa, parcial, tendenciosa... lo poc que sabem ens demostra que va prou malament...:4o mil.lions de malalts de la sida; 700 mil.lions de persones que reben un dòlar al dia; cada dia moren de fam 40.000 nens i 30.000 adults... Per qué va tan malament, quines són les raons de la injusticia? Una part important de la situació del Tercer Món es deu al conjunt de relacions econòmiques injustes que mantenim el països del Nord amb els països del Sud i que tambè repercuteix en el sou dels països rics.


Qué podem fer per que millori? Informar-nos, pensar i actuar, pùblica i privadament, és a dir, presionar als que tenen el poder, implicar-nos amb compromís.




Arcadi Oliveres és Professor d'Economía Aplicada de la UAB. Expert en relacions Nord-Sud, Comerç Internacional, Deute Extern i Economía de defensa, Imparteix numbroses clases de masters i postgraus en Cooperació i Desenvolupament. Col.labora en diferents Moviments Sòcials i en numbroses publicacions, llibres, taules rodones i conferències. És president de Justicia i Pau, FETS, la Federació d'ONGs per la Pau, entre d'altres, i membre actiu de diferents organitzacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario