jueves, 28 de abril de 2011

FEM SONAR LES CASSOLES CONTRA LES SEVES TISSORES

Cassolada en defensa dels drets socials


Devant les retallades, defensem els nostres drets!


L'arrivada del govern de Ciu suposa un increment en la agresivitat de l'estratègia anti-crisi que a nivell de l'Estat té al PSOE com a principal valedor.


Aquesta estratègia es basa en l'aplicació d'una serie de mesures que estàn suposant que el pes de la factura de l'endeutament que ha generat la crisi recaigui sobre les classes populars, que són, alhora, les més afectades per la situació económica.


Les retallades dels recursos destinats a finançar el conjunt dels drets socials esdevé l'única resposta que, el que es vol anomenar el "govern dels millors", és capaç de plantejar. Així constatem com es precaritzen i es privatitzen drets socials fonamentals com l'educació, les pensions o la sanitat i es precaritzen i endureixen les condicions laborals per la majoría de la població mentre assistim, amb incredulitat, a l'anunci de la reducció dels impostos per als més rics de la societat, o veiem com, en un moment de manca d'ingresos públics, s'elimina l'impost de succesions pels que més tenen.


Des de la nostra condició de ciutadans i ciutadanes no podem acceptar que el pes de la crisi recaigui sobre els més febles de la societat. És totalment injust que siguem les classes populars les que veiem com es destrueix el nostre futur i el de les properes generacions per fer front a una crisi que nosaltres no hem causat. Mentre, per altra banda, veiem amb impotència com els recursos de tots es destinen a ajudar els sector de l'economía (bancs, caixes, constructores, etc.) causants de la crisi actual i que durant força anys van acumular ingents beneficis gràcies a l'eplotació dels treballadors i a les condicions usureres de les hipoteques.


Els drets socials (educació, sanitat, pensions) públics i de qualitat són la única garantía que ens permet pensar en una societat a l'empara de l'agresivitat del mercat.


No ens resignem a acceptar la mort d'una societat on totes les persones independenment de la seva condició social i econòmica disposàvem d'uns drets bàsics que ens permetíen viure amb seguretat. No podem admetre que el projecte de societat del futur sigui el de la societat-hipermercat on l'educació, les pensions i la sanitat esdevinguin una mercadería més només a l'abast dels que tinguin recursos.


Els drets socials són el patrimoni que ens han deixat generacions de persones lluitadores que pensaven i defensaven una societat per tothom. Per dignitat i justícia, defensem-los!


I aquest diumenge, recorda la convocatòria de l'1 de maig a Ponent: Contra la Crisi, és hora de passar a l'acció. 12:00 h. Plaça del Treball. LLeida


http://www.cgtlleida.org/node/560

No hay comentarios:

Publicar un comentario